עובדים בחו"ל: מה קורה במצב של אובדן כושר עבודה?

על פי הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, אחד מתוך ארבע ישראלים יעבוד בשלב מסוים בחייו מעבר לים לתקופה כלשהו כאשר רבים גם נשארים לעבוד לתקופה ארוכה של יותר משנה אחת. עבודה בחו"ל יכולה להיות משתלמת מאד הן מבחינה כלכלית, הן מבחינת האווירה והנופים בהם נמצאים ובהרבה מקרים גם מבחינה מקצועית. עם זאת, ישנם לא מעט אתגרים כשעובדים בחו"ל ומקרים ספציפיים שחשוב לשים אליהם לב. למשל, מה קורה במצב של אובדן כושר עבודה כשעובדים בחו"ל? בואו ננסה להבין.
לכמה זמן מגיעים לכם הפיצויים?
זהו למעשה הדבר שהכי חשוב לבדוק שכן חברות הביטוח שמשלמות פיצויים, לרוב מציינות כי במקרה והאובדן מתרחש בחו"ל, התשלומים השוטפים יחלו אך ורק בארץ. במקרה של אובדן כושר עבודה עליכם להגיש תביעה לפיצויים ולרוב חברות הביטוח מכסות רק את השלושה החודשים הראשונים של השהייה בחוץ לארץ ולאחר מכן יש לחזור לארץ על מנת להמשיך ולקבל את הפיצויים. לכן, אם אתם יודעים מראש על תקופת עבודה ארוכה מעבר לים רצוי בהחלט לבדוק לעומק את הסעיף הזה ולדאוג שהוא מתאים לכם.
מי המעסיק?
בהרבה מקרים עובדים בישראל נשלחים לעבוד בחו"ל מטעם חברה בה החלו לעבוד בגבולות הארץ. במקרים האלו יש שתי אופציות עיקריות. הראשונה היא העסקה תחת החברה כאשר המעבר לחו"ל הוא אך ורק פיזי. האופציה השנייה היא מעבר פיזי לחו"ל אך גם מעבר טכני מבחינה חשבונאית והעסקה על ידי החברה מחו"ל. במקרה הזה מה שחשוב להבין הוא שאם המעבר הוא לא רק פיזי אלא גם טכני מבחינת ההעסקה, אז הזכויות שהגיעו לכם בעבר ובתוכם גם הפיצויים שמגיעים לכם בעקבות אובדן כושר העבודה, כבר לא תקפים יותר. לכן חשוב מאד לבדוק מה הסטטוס החדש שלכם לאחר ההעסקה המחודשת.
לסיכום, בכל מקרה ובלי קשר לנושא של אובדן כושר עבודה, חשוב מאד לבדוק מה ממצבכם והיכן אתם עומדים מבחינת הזכויות והחובות שלכם עוד בטרם תתחילו בעבודה חדשה בחוץ לארץ.