כל מה שרציתם לדעת על פסטיבל פסלים חיים ברחובות

יש פסטיבלים מסורתיים שנחגגים בארץ כבר שנים רבות, ואף מתפרשים על פני כמה עשורים. מרבית הפסטיבלים הללו מתמקדים סביב נושא מסוים – יין, פריחת פרח מסוים בעונתו, חגים ועוד ועוד, הקליקו למידע. אלא שהפסטיבלים הללו לרוב נראים פחות או יותר דומים, בשל אותן הגדרות צרות. אך במקביל לאלה, קמים ונוצרים יותר ויותר פסטיבלים שנתיים המציגים נושא אחר, ומקורי יותר ויותר. כזה בדיוק הוא פסלים חיים ברחובות, המתקיים מדי שנה במרכז העיר, בתחילת החופש הגדול.
מהם פסלים חיים?
ראשית למי שלא מכיר, "פסלים חיים" הם שחקנים הלבושים ומאופרים מכף רגל ועד ראש כ"פסל", כלומר דמות שהיא לרוב בולטת במיוחד במרחב (בין אם היא נראית כפסל אמיתי ובין כל דמות אחרת), והמשתלבים ברחוב כמעין פסלים; משמעות הדבר היא שהם לרוב אינם זזים, אלא לעתים נדירות ובדרך כלל הדבר ייעשה כאשר הם יחליטו ליצור קשר עם עוברי אורח ולהגיב אליהם, קראו על שחקנים לאירועים אצל איתמר שחקנים שגם מגלמים פסלים חיים ולא שגרתיים.
הפסלים הללו מערערים את מה שאנו רגילים לחשוב עליו כשאנו מדברים על שחקנים, ומנגד הם כמובן גם מערערים את התפיסה שלנו לגבי המונח 'פסל': בשונה מהצגות רעשניות ומושכות בלב הרחוב הם מאפשרים לעוברים ושבים להחליט האם להתבונן בהם או לא, והם מאפשרים התבוננות, בהייה ולעתים אפילו שעמום (כן, זו לא מילה גסה).
מה עושים במסגרת פסלים חיים ברחובות?
פסטיבל פסלים חיים ברחובות מארח מדי שנה עשרות אמנים ושחקנים המשמשים פסלים חיים, מהאר. ומכל בעולם. מדי שנה הפסלים הללו מתחלפים, והם כמובן מקוריים ועשויים בעבודת יד. הצגת הפסלים נעשית בשעות אחר הצהריים, כאשר בכל ערב (הפסטיבל עצמו מתקיים בימי שלישי, רביעי וחמישי) מתקיים מופע קרקס ולהטוטנות מרכזי.