איך להתמודד עם תאונת דרכים בחו"ל מבלי להרוס את הטיול?

נסעתם לטיול בחו"ל והיו לכם את מיטב הכוונות הטובות ליהנות, ולכן תאונת דרכים היא לא רק בעיה קשה שמסכנת חיים, היא עלולה גם להרוס לכם את הטיול במקרה שבו לא נפצעתם אבל אתם חייבים לטפל בכל מה שמסביב לה. אפשר ליהנות מטיול גם לאחר תאונה אם עושים זאת נכון ואם לא מדובר בפציעה שקוטעת את הטיול מסיבות מובנות, אם לא גרוע מכך. במקרים של פציעה קלה לכו לקבל טיפול והפעילו לצורך כך את הביטוח הרפואי שרכשתם בארץ בדיוק לשם כך. הביטוח אמור להיות מסודר ולא לגרום לבעיות כל עוד המסמכים תקינים. בכל מקרה, אספו מכתבים ומסמכים אתכם גם על התאונה וגם על מהות הפציעה והטיפול בה מגורמים מוסמכים. כמובן שאם יש אפשרות לקבל מסמכים מתורגמים לאנגלית לפחות כדאי לדאוג להעתקים. אבל אל תעזבו כל משרד רשמי מבלי לקבל כל מה שנחוץ לכם מהגורמים הרשמיים.
לקבלת מידע על ביטוח רפואי – פרש קונספט
תיעוד מלא
מלבד מסמכים רשמיים וסיכומי מחלה וטיפול בבתי החולים, שמרו על כל הקבלות שנחוצות לכם מכל מקום – מלון שישנתם בו בגלל התאונה, מקום שנזקקתם לשירותיו כמו שכירת רכב חלופי או כרטיסי נסיעה, קבלות על תשלומים בגין קניית צוד ודברים אחרים שנזקקתם להם בעקבות התאונה. תעדו הכל מבחינת המיקום של התאונה, שמות המעורבים, צילומים של אנשים ושל הרכב הפוגע וכל מה שאפשר, כולל סרטונים בזמן אמת או הכי קרוב לאירוע. היום י שאמצעים רבים שאפשר לתעד בעזרתם כדי לקבל כמה שיותר מידע, אז אל תוותרו על כך. זה נחוץ לכם גם לצורך דרישת פיצויים אז לא לעזוב את המקום מבלי לבקש את כל התיעוד ומהמסכים והפרטים של כל מי שנוגע בדבר. זה חייב להמשיך אתכם עד שתחזור לארץ ותגישו תביעת פיצויים נגד הנוגעים בדבר.
לא להניח לתאונה להרוס טיול
כאשר אתם מקבלים טיפול ויכולים להמשיך, אל תוותרו על המשך התכניות של הטיול שלכם, לא לפני שיצרתם קשרים עם הגורמים הרשמיים שקשורים לכך והשארתם אצלם פרטי קשר אתכם ולהפך. הם נחוצים לכם למקרה שתתעורר בעיה אחר כך ותרצו לצאת מהמדינה בשלום. בחרו הפעם יותר בתבונה עם מי לנסוע ואולי כדאי שתוותרו על חלק הפעילות האתגרית שמחכה לכם אם כבר נפצעתם ולא כדאי שתסתכנו עוד.