נשארים בכושר גם בחופשה – אל תשכחו אבקת חלבון

אבקת החלבון הפך למוצר פופולארי מאוד בשנים האחרונות בקרב הספורטאים אך לא רק. אנשים רבים מתייחסים אל אבקת החלבון כאל מוצר חובה והם חוששים לעבור יום אחד מבלי לצרוך את האבקה הזו. מה זה אבקת חלבון? למי זה טוב ואיך תתאימו לכם את המוצר שהכי יתאים לכם?
החלבון זהו מוצר שמופק ממי גבינה והוא חלבון טבעי שמהווה בערך עשרים אחוז מכלל החלבון שקיים בחלב פרה. לחלבון הזה ישנו ערך ביולוגי גבוה מאוד בגלל הסיבה שחלבון – מי הגבינה הוא חומר מסיס במים והוא נהנה מהיתרון הבולט של יכולת הספיגה המהירה בגוף ומטבוליזם מהיר מאוד. היתרונות הללו חשובים מאוד לכל מי שעוסק בספורט או סתם כך בפעילות ספורטיבית רבה.
אבקת חלבון גם לתינוקות
אבקת חלבון זהו כאמור מוצר שהוא קל מאוד לעיכול ומסיבה זו אנחנו מתאימים אותו גם לתינוקות. הוכח שתינוקות שלא אכלו טוב ולא התפתחו היטב בין היתר גם בגלל התיאבון הירוד, עשו קפיצה משמעותית גם במשקל וגם בהתפתחות בעקבות השימוש באבקת חלבון מתאימה.
איך מיצרים את אבקת החלבון?
תהליכי הייצור של חלבון מי הגבינה המסונן מהחלב נעשה תוך כדי התהליך של ייצור הגבינות במפעלים השונים כאשר החלבון הייחודי חלבון הקזאין אותו ממצים גם מתוך החלב מתגבש מתוך החלבון ויוצר את הגבינה המוכרת לנו. עם השנים כאשר העמיקו לחקור את ההרכב של החלבון של מי הגבינה וגילו מה הם התכונות הנפלאות שלו התברר שלחלבון הספציפי הזה ישנה עליונות על פני כל החלבונים האחרים שהיו מוכרים עד כה ובשלב הזה החלו לייצר ממנו את תוספי התזונה השונים אותם אנחנו מכירים היום.
היום שלא כמו בעבר קיימים מפעלים מיוחדים המייעדים את המפעל לשם הכנת אבקת החלבון באופן נפרד שלא כמו שהיה בעבר שהחלבון נוצר כתוצר לוואי מייצור הגבינות. החברות משקיעות היום משאבים רבים בייצור אבקת החלבון כבר מהשלבים הראשונים של גידול הפרה ועד שאבקת החלבון מגיעה אל פסי הייצור ואל הצנצנות בדרך אל הלקוח.
כדי להתאים את המוצר באופן אישי ללקוח מומלץ להתייעץ עם מומחי התזונה השונים או עם מאמני כושר שידעו להמליץ על סוג האבקה, מינון מדויק ומאיזה יצרן לצרוך את המוצר.