קבלת ויזה לארצות הברית יכולה להיות אפשרית במידה ותכינו את כלל המסמכים הדרושים להצגה בראיון בשגרירות.

ויזה לארצות הברית ניתן להוציא על ידי חברות המתמחות בתחום , על ידי חברת הנסיעות או באופן עצמאי, אך בסופו של עניין ישנם כמה מסמכים שהשגרירות האמריקאית תדרוש ממכם על מנת שהיא תוכל לוודא כי אין בכוונתכם לבצע הגירה לא חוקית לארצות הברית, או לעבוד במדינה ללא אישורי עבודה.

המסמכים הדרושים לצורך הוצאת ויזה לארצות הברית

דרכון בתוקף – על מנת להוציא ויזה לארה"ב חשוב לוודא כי הדרכון שלכם בתוקף, וחשוב לשים לב כי הוא תקף לשישה חודשים לפחות, וזאת כי תהליך הוצאת הוויזה יכול לערוך כ 3 חודשים.

טופס 160 DS  – חשוב למלא בראשית את טופס 160 DS  שנמצא באתר השגרירות האמריקאית. טופס זה מתחיל את תהליך הוצאת הוויזה. 

תשלום אגרה – יש מיד לאחר מילוי טופס 160 DS לשלם באתר השגרירות את אגרת הוויזה שעלותה 160 $. תשלום באתר מתבצע בעזרת כרטיס מאסטר כארד או ויזה בינלאומיים, או לחלופין בסניף הדואר.

2 תמונות פספורט בגודל 5 על 5 – על מנת להוציא ויזה לארה"ב, יש להצטלם בחנות צילום מקצועית בה יוכלו לנפק לכם את תמונות הוויזה. חשוב לאסוף את השיער לפני הצילום, להוריד משקפי שמש, ולבצע את התמונה בצורה הברורה ביותר. בחנויות צילום מקצועיות יודעים בדרך כלל את הדרישות הקפדניות של צילום לתמונות וויזה.

תלושי משכורות – יש להגיע לראיון עם שלושה תלושי משכורת אחרונים ואישור העסקה מהמעסיק. 

בעלות על עסק או רכב – הציגו בעלות על עסק במידה ואתם עצמאיים, ומכתב המסכם את הפעלות שלכם מרואה החשבון שלכם. חשוב להציג מסמכים המראים בעלות על רכב. 

אישור לימודים – אם אתם סטודנטים, יש להציג אישור על לימודים במכללה או באוניברסיטה. 

הון עצמי – מומלץ להוציא תדפיסים שמראים כי יש לכם הון עצמי מספיק המבסס אתכם כלכלית.

אם תציגו את כל המסמכים הרלוונטיים ואין לכם כוונות נסתרות לעבוד בצורה לא חוקית או להגר הגירה לא חוקית לארה"ב, רוב הסיכויים הם שתקבלו ויזה מהשגרירות האמריקאית ללא בעיה.

בהצלחה!